Mumms!

Choklad och kokosrutor
- 175 g mjukt smör
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl kakao av god kvalitet
- ½ dl ljus sirap
- 1 nypa salt
- 3 ekologiska ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
Toscasmet
- 75 g smör
- 1 ½ dl ljus sirap
- ¾ dl matlagningsgrädde
- 3 dl strösocker
- 200 g kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna